torsdag 2. februar 2012

Til alle husmødre!!!! Read it!!

Er du lei av å ta all husvasken alene?? Da kan dette være til hjelp. Print gjerne ut og heng på kjøleskapet::::
Oppskriften er utarbeidet av min kjæreste Line-pus.... Og ved spørsmål om det har hjulpet i heimen hennes - da ler hun.. Så får dere tollke det som dere vil::::: Here goes::::


Suksessoppskrift for en vellykket gulvvask:


Etter et drøyt tiår med muntlig og visuell opplæring, har jeg kommet fram til at en brukermanual må være mest hensiktsmessig. Her skal jeg avsløre noen etablerte sannheter om kunsten å vaske gulv.



Enhver bolig har noe som heter hybelkaniner. Dette består hovedsakelig av hudavfall og håravfall fra mennesker, samt partikler fra klær osv.

Hybelkaniner er et utspekulert rase. De har – selv for en kriger - en helt overlegen strategi for å ikke bli determinert, og lever kun i ekstreme tilfeller i all åpenhet midt på gulvet når helgevasken settes i gang.

De gjemmer seg i kroker og bak forskjellige ting, for deretter å sprette fram ved første anledning når vasken er over... - det skal gjerne ikke mer til enn et lite luftdrag fra en som går forbi.



For eksempel på vaskerommet har de en egen koloni mellom vaskemaskinen og veggen.

Der er det akkurat for trangt til å få inn vaskekosten, så de anser dette for et trygt territorium.

For å få fanget de, er du her nødt til å bevege deg fra høyden og ned til sakens kjerne: Enten før eller etter du vasker resten av gulvet, må du ned på kne med kun filla – du tar den altså av vaskekosten – for å komme til. En ekstra utfordring her er at skittentøyskurven står der. Den må da, enten du vil eller ikke, flyttes på. Øvelsen gjentas på andre siden, men her slipper du å flytte på noe.






En annen hemmelighet jeg vil innvie deg i er at de fleste hus har noe som heter lister. Dette er en innretning som - hvis hvitmalt med kant - er mest til pynt og mye til heft ved gulvvask. I vår bolig gjelder dette heldigvis kun i gangen, men her må du her bite i det sure eplet og flytte på ting. Det dreier seg om tre objekter: Den muselille kommoden under speilet, trådkurven og puffen. Puffen har hjul, så den kan bare lett puffes til side. Her samler det seg også støv skjønner du, og ikke bare det, det har en tendens til å bli svarte striper etter nokså røff behandling fra både feltutstyr, sko og sekker som slenges rundt. Her kan det være lett å falle for fristelsen å forsøke å få bort dette ved å dytte – fra høyden – vaskekosten gjentatte ganger borti og regne med at det blir borte. Det gjør ikke det skjønner du. Det eneste som skjer er at du tilfører enda mere støv og lort fra filla. Her må du igjen krype til korset og ned på kne, i det minste når du kan registrere ekstra støvlist på over et par cm på toppen av den originale lisen.



Da er vi fremme ved støvsuging, noe som egentlig skal være en forholdsvis enkel øvelse. For eksempel anser ethvert rasjonelt menneske det som tidsbesparende å heller flytte seks stoler vekk fra spisestueteppet enn å finsikte seg mellom 24 stolbein.

Forøvrig gjelder også på stua prinsippet om at det ofte ikke er i åpent lende kaninene gresser.

De har en kamuflasjestrategi hvor de kryper under kantene rundt teppene. Ergo må kuskinnet ut på trappa en tur mens du støvsuger. På de andre teppene holder det å løfte på hjørnene iblandt, for der kommer de ikke så langt innunder.


Ved å utføre disse enkle grepene ved ujevne mellomrom vil du oppnå to store fordeler: En adskillig blidere kone som slipper å gjøre dette alene, og i tillegg vil det nok på sikt være tidsbesparende J


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar